PVC (винилови) подови настилки

"За да не Ви довършат довършителните работи"

Предлагаме ПВЦ подови настилки на два производителя - Forbo Flooring и GRABOPLAST.

кратка характеристика на някои от тях, за да се ориентирате по-лесно:

КОЛЕКЦИЯ „SAFETY VINYL”

или най-сигурната настилка

Това е колекция за обществени и индустриални сгради, която включва в себе си и подколекция, специално създадена за полагане около басейни, в спа центрове и др. мокри помещения.

В състава многослойната рулонна настилка има карборундни и кварцови частици, които увеличават изключително много износоустойчивостта й.

Подовите настилки от тази колекция притежават много малък остатъчен отпечатък (отпечатък при натоварване в една точка) и предлагат голям противоплъзгащ ефект по DIN 51130 – R10 - R12.

 

Колекция „Sarlon Sparkling”

 

или настилката, специално създадена за сферата на здравеопазването - болници, лекарски, стоматологични кабинети и др.

1. Блокира развитието на бактерии.

Основната характеристика на тази колекция е използването на най-новите и иновативни методи за блокиране на развитието на бактерии, като в състава й са включени сребърни йони.

Всяка бактерия, намираща се върху стандартна подова настилка, се дели на две, а всяка от тези две от своя страна се дели на още две, като по този начин количеството бактрерии бързо нараства.

Сребърните йони, вградени в подовата настилка Sarlon Sparkling, са естествени добавки, които нарушават метаболизма на бактериите, като по този начин блокират тяхното развитие. Това въздействие върху бактериите продължава през целия живот на настилката.

Бактериите не могат да се делят на под, съдържащ сребърни йони, и умират по естествен път без да са били в състояние да се възпроизведат. Резултатът е:

 • 99,9% от всички микроорганизми са унищожени;
 • постоянна защита през целия живот на настилката;
 • защитното действие на настилката срещу бактерии се активира в момента на полагане на настилката посредством контакт с нея.

Защитният слой Bacteri`Protect е ефективен срещу основните видове бактерии, които могат да се разпространяват в болнична среда, а именно Staphylococcus Aureus, Staphylococcus PRSA (methicilline), Pseudomonas, Aeruginosa, Candida Albicans и Escherichia Coli.

2. Противоплъзгащ ефект върху мокър под.

Подовата настилка Sarlon Sparkling е уникална и в още едно отношение. Структурата на повърхността на настилката гарантира противоплъзгащ ефект върху мокър със сапунена вода под. Това осигурява защита както на медицинския персонал, така и на пациентите дори тогава, когато подът е все още мокър след измиване.

3. Устойчивост на химикали.

Освен защитните свойства срещу бактерии и противоплъзгащия ефект, повърхностният слой на настилката фабрично е третиран, за да е устойчив на петна, предизвикани от специфичните, използвани в тази сфера дезинфектанти, Betadine, Eosine - така те не увреждат пода.

Подова настилка Sarlon Sparkling предлага и

4. отлична износоустойчивост, както и много добро

5. шумопоглъщане.

Колекция „Project Vinyl”

оптимално съчетаване на функционалност и дизайн

Това е колекция за обществени сгради и отговаря на най-високите изисквания за функционалност и дизайн - удачен вариант за тези, които предпочитат дървесен или мраморен дизайни - топлотата на естествените материали, съчетана обаче с предимствата, които PVC настилките дават.


На пазара вече е и нова дигитално принтирана подколекция от тази настилка, даваща уникални приковаващи окото дизайнерски възможности, а именно: ефект "разрез на скъпоценен камък" в невиждан досега мащаб върху пода, ефект "дъга" и др.

 

ЕСТЕТИКА:

 • голям избор от различен дизайн – дървесен декор, камък и т.н.;
 • широка цветова гама;
 • матиран повърхностен гланц благодарение на уникалния горен
 • слой PUR Pearl™-.

ФУНКЦИОНАЛНОСТ:

 • хетерогенна структура;
 • безпроблемен монтаж на рулата от нашите екипи;
 • елементарно почистване и поддръжка;
 • с противоплъгащ ефект по DIN 51130 – клас R10;
 • дълъг живот.

Колекция Колорекс:

Антистатична и електропроводима настилка „COLOREX SD/EC”

„ ... там, където другите начини на производство се изчерпват, започва производството на Колорекс...”

Какво характеризира този тип подова настилка:

 • Трайна проводимост през целия период на експлоатация на настилката.
 • При Колорекс SD/EC статичните разряди се отвеждат по сигурен начин през цялата дебелина на настилката посредством гъста мрежа от малки проводящи нишки, т.е. не са необходими допълнителни антистатици. По тази причина проводимостта не зависи от условията на околната среда и не намалява с течение на времето, а остава констатна и стабилна през целия период на експлоатация на настилката.
 • Гарантирано ел. съпротивление.
 • Стойностите на ел. съпротивление на настилката се контролират постоянно от сертифицирани лаборатории. По тази причина производителят е в състояние да предостави за всяка партида протокол с измервания на ел. съпротивление.Форбо е единственият производител, който предлага на своите клиенти тази услуга. А дадените в този протокол стойности на съпротивлението са гарантирани за целия период на експлоатация на настилката.

UNIGRID – иновационна характeристика.

UNIGRID представлява проводяща мрежа/решетка, която е отпечатана на гърба на настилката. Така се постига перфектен контакт между плочите от настилката и проводящото лепило. UNIGRID допринася измерените по цялата повърхност на плочите стойности да са постоянни и надеждни.

 

Ниско натоварване при триене.

В повечето помещения в електрониката наличието на статични товари само по себе си е причина за притеснение независимо от това дали има разряди или не. На базата на своята структура, Колорекс ефективно допринася да се избягват възникването и натрупването на статични товари при хората и движещите се предмети.

 

Дегазация и контрол на замърсяването в “абсолютно чисти” помещения.

Електронните компоненти и уреди стават все по-малки и по-бързи, а с това и по-уязвими от замърсяване посредством носените във въздуха молекули (АМС).

Ако големината на електронните елементи и уреди намалява, отговорните за помещенията лица трябва да увеличат вниманието и изискванията си към подовата настилка от гледна точка на замърсяването чрез дегазация.

Колорекс SD/EC е предпочитана настилка от водещи производители в областта на електрониката и “абсолютно чистите” помещения – това се дължи на постоянните инвестиции, които производителят прави в разработки и развойна дейност.

Колорекс R11 Plus

или най-подходящата настилка за силно натоварен индустриален сектор - производствени цехове, складове, рампи, гаражи.

 • силно релефна структура, осигуряваща противоплъзгащ ефект R11;
 • плочков материал, тип “пъзел” - бърз монтаж, а в случай на нужда - лесна подмяна на малък участък;
 • “крие” мръсотията;
 • възможен е монтаж и при по-груба и не добре подготвена основа;
 • дебелина на материала - 10.5 мм;
 • подходящ материал, когато влагата достигне критични нива и
 • при дълъг престой на тежки машини на едно и също място.

Свържете се с нас ...