Настилките ни за обществения сектор

"За да не Ви довършат довършителните работи"

Подовите настилки, които предлагаме, имат следните характеристики:

 • Висок клас на износоустойчивост - за обществения сектор се прилагат класове 34 до 43.
 • По форма - основно рулонни настилки, което е добър вариант от гледна точка на цялостност на подовата повърхност.
 • По структура – предлагаме хетерогенни (многослойни настилки): настилката не е произведена от хомогенна маса, а се състои от отделни слоеве, свързани помежду си, като всеки от тях е със своето важно предназначение.

   

  Забележка: Настилките, произведени от GRABOPLAST (Грабопласт - Унгария) притежават така наречената "CLP система", т.е. повърхностният слой е "армиран" - състои се от преплетени полимерни влакна.


  Виниловата настилка Степ (Sure Step, Safe Step и Safe Step Grip), произведена в Холандия от Forbo Flooring, има в състава си допълнително карборундни и кварцови частици, които увеличават износоустойчивостта на подовата настилка.

   

  • Някои от предлаганите от нас подови настилки, например подовата настилка Marmoleum (Мармолеум), имат отлично повърхностно фабрично покритие (Topshield), което не позволява развитие на бактерии. Друг такъв пример е подовата настилка Sarlon Sparkling със сребърни йони в състава си, които унищожават наличните бактерии и предотвратяват развитието на нови (99% от бактериите изчезват по естествен път и това важи за целия живот на настилката).

   • Безвредни - не отделят вещества и частици, създаващи опасност за здравето на хората или за изходните и крайните продукти от производството на хранителни и фармацевтични продукти.
   • Безпроблемно почистване и дезинфекция - отговарят на хигиенните изисквания към обществени кухни, ресторанти и предприятия, които произвеждат или търгуват с храни, както и на изискванията за условията за производство и търговия с качествени и безопасни храни, медикаменти и др. Монтажът на настилките може да се извърши със задигане към стените, така че да не се образува прав ъгъл в зоната стена-под (т.е. да се монтира с холкер).
   • Антибактериални настилки и незадържащи микроорганизми по повърхността и при снадките. При монтажа се извършва топло заваряване ("гореща" фуга). Какво означава това: където има свързване на парчета от настилката, се разтопява материал (така нар. фуга) при ~ 300° и той се отлива между двете парчета.
   • Антистатични и електропроводими настилки със специално предназначение: телекомуникационни центрове, лаборатории, операционни зали, компютърни зали и др.
   • Ниско тегло и голяма еластичност в сравнение с друг тип настилки (напр. теракота, гранитогрес) - това позволява използването на подовите настилки в асансьори, автобуси, стари сгради, тъй като не натоварват цялостната конструкция.
   • Противоплъзгащ ефект - някои от настилките са с награпeна повърхност, което прави подходящо използването им на места, където това е от съществено значение - върху рампи, производства с много мазнини, около басейни, в автобуси, асансьори, рампи и т.н. Съгласно стандарта DIN 51130 настилката Сейф Степ има показатели R 11 и R 12, което означава изключително добра устойчивост на хлъзгане.
   • Стабилност на размера - това се дължи на структурата и състава, т.е. настилките имат изключително малки температурни разширения и свивания (не "отварят фуга");
   • Не ви носят финансови разходи, технически неудобства и загуба на време за периодична поддръжка, т.е. така нареченото периодично "лакиране" или нанасяне на защитен слой от препарат (колкото и добър да е той, това е временно решение) върху повърхността на настилката, подновяване на фуги и т.н. Това е благодарение на полиуретановия слой (PUR) и покритието по CLP система, с които фабрично са защитени подовите покрития.
   • Разнообразна цветова гама и възможности за индивидуални интериорни решения за Вашето работно място, място за спорт или почивка. В това можете да се уверите, като разгледата нашата галерия.

    Свържете се с нас ...